Wat als je je dakbedekking niet meer hoeft te vervangen maar weer meer dan 25 jaar mee kunt laten gaan?

Dakrenovatie van EPDM, kunststof of bitumen dakbedekking van uw pand, uitgevoerd op de traditionele manier is een kostbare, tijdrovende en brandgevaarlijke aangelegenheid. Alle oude dakbedekking moet veelal eerst verwijderd en afgevoerd worden voordat er nieuw dakbedekkingsmateriaal aangebracht kan worden. Denk hierbij ook aan de oplopende kosten voor de verwijderingsbijdrage van bitumen, arbeidsloon voor de verwijdering & afvoer en bijv. kosten van hoogwerkers / kranen om nieuw dakbedekkingsmateriaal op het bestaande dak te plaatsen.

Bovenop de risico’s van condensvorming en onthechting tussen 2 lagen (EPDM over Bitumen), is er ook het brandrisico bij het ‘open vuur’ branden van bitumen dakbedekking en/of met zeer hoge temperatuur föhnen, soms tot wel 1000 graden.

 Siliconen dakbedekking wordt rechtstreeks ‘koud’ – zonder open vuur –  over bestaande geprofileerde metalen dakplaten, EPDM, PVC, TPO of bitumen dakbedekking gespoten  en resulteert in een naadloos, zeer elastisch membraan (542% !).

GE Enduris herstelt en stopt de veroudering van de onderliggende oude dakbedekking, die ook niet meer verwijderd hoeft te worden.

 Nadat de oude dakbedekking grondig gereinigd is, worden er Pre-Approval Warranty inspecties uitgevoerd in combinatie met adhesie-testen die gedocumenteerd worden voor het GE Garantie dossier. Vervolgens worden alle door-afvoeren, naden, HWA’s en eventuele scheuren voorbewerkt met GE Enduris. Als laatste stap wordt er in één laag onder ca. 300 bar de toplaag gespoten volgens de juiste laagdikte conform gekozen GE garantieperiode: 15, 20 of 25 jaar.

GE Enduris 3500 is permanent bestand tegen stilstaand water – in tegenstelling tot coatings op waterbasis – en hierdoor zeer geschikt voor dakrenovatie van platte daken met een slechte afwatering, minimaal afschot en plasvorming (wateraccumulatie).

Dakrenovaties met GE Cool Roof siliconen zijn duurzamer, brandveilig, efficiënter en resulteert in de langste levensduur!