De Dak Coaters

Over onze dakcoating

Onze dakcoating is uniek in haar soort en we vertellen je graag meer over de inhoud van dit product. Lees hier alle kenmerken.

Onze coating

Wij maken gebruik van de GE endures 3500 siliconen dakbedekking. Een bijzonder doorontwikkeld product dat een directe concurrent is van reguliere dakbedrijven omdat het de noodzaak tot vervangen* doet vervallen.

Enduris 3500 siliconen dakbedekking is de meest duurzame en kwalitatieve dakrenovatie op basis van zeer geavanceerde (1K) 100% alkoxy siliconen-polymeer technologie en garandeert de langste garantie, hoogste kwaliteit, 100% waterdichtheid en langere levensduur in vergelijking met andere traditionele dakbedekkingen. GE Enduris alkoxy siliconen is volledig UV-stabiel en uiteraard bestand tegen stilstaand water.

De siliconen dakbedekking kenmerkt zich door hoge zonreflectie van 88% en weert daarmee direct warmte die het binnenklimaat als snel tot 6 graden verlaagt. Dit heeft positieve effect op de benodigde koellast in het gebouw en zou de energiebehoefte voor airco installaties in warme zomers tot 35% kunnen verminderen.

*Uiteraard afhankelijk van de staat van onderhoud van het dak.

Wat als...

renoveren in plaats van vervangen

Renoveren in plaats van vervangen

Wat als je niet meer standaard je dakbedekking hoeft te vervangen maar het een vernieuwde levensduur kunt geven door een speciale coating?

zonnepaneel thumbnail

Hoger rendement met zonnepanelen

Wat als je zonnepanelen tot 17% meer opleveren door je dak te voorzien van onze reflecterende siliconen coating?

temparatuur thumbnail

Koeler gebouw

Wat als je pand zomers tot 6 graden kouder blijft doordat het voorzien is van een reflecterende dakcoating?

Herstel en reparaties

Dankzij de monolithische hechting van de siliconen zijn reparaties of herstelwerkzaamheden relatief gemakkelijk uit te voeren. Na het grondig reinigen van de plek waar beschadiging is opgetreden kan een nieuwe laag eenvoudig opgebracht worden. Vanaf het moment dat het opgebracht is begint de coating wederom aan een nieuwe levensduur. Wij kunnen ongelimiteerd nieuwe lagen opbrengen. Mocht er besloten worden om aan het einde van de levensduur van uw vastgoed het gebouw te slopen.

Herstelwerkzaamheden/reparaties kunnen zeer eenvoudig uitgevoerd worden door de monolithische hechting dan wordt het silicone systeem bij recycling eenvoudig ontleed in zand en kalk.

Milieu bewust en circulair

Ons product is bijzonder duurzaam. Dankzij de jarenlange ervaringen van GE en de doorontwikkeling van siliconen is dit product volledig vrij van weekmakers (BPA), giftige stoffen, roet/zwavel vulstoffen en niet gebaseerd op koolwaterstoffen zoals aardolie of andere fossiele grondstoffen. Dit in tegenstelling tot bitumen(emulsies) en kunstoffen dakbedekkingen.

De carbon footprint van dit materiaal ligt vele malen lager in vergelijking met koolwaterstof gebaseerde dakbedekkingen. GE silicones is gebaseerd op (kwarts)zand. Een lagere footprint gecombineerd met een langere levensduur resulteert in een duurzaam alternatief. Dat betekent dat de totale cost of ownership vele malen interessanter is dan kiezen voor het vervangen van uw dakbedekking. 

Herstelwerkzaamheden/reparaties kunnen zeer eenvoudig uitgevoerd worden door de monolithische hechting dan wordt het silicone systeem bij recycling eenvoudig ontleed in zand en kalk.

Voor wie?

Onze focus ligt hoofdzakelijk op bedrijven en organisaties met eigen vastgoed welke opzoek zijn naar een financieel interessante en duurzame oplossing om hun dak te renoveren. Wij doen zo nu en dan ook uitstapjes naar particulieren verzoeken.

Product bladen

GE Enduris 3500

unieke eigenschappen:

 

 • 100% alkoxy siliconen
 • 100% waterdicht, dampopen
 • 100% UV-stabiel, naadloos
 • Milieuvriendelijk: geen oplosmiddelen
 • Brandklasse: klasse A volgens UL 790 en ASTM E84 / 108
 • Brandclassificatie: EN-13501-5:2016 , CEN/TS 1187 ; Broof t1, t2, t3, t4
 • EU-certificering: ETA-18/0472, geen gevaarlijke bestanddelen EOTA 034
 • NEN 6050: voldoet door Brandvrij werken, zonder ‘open vuur’
 • FM Approved: Class 4470
 • Levensduur > 40 jaar
 • GE Momentive Garanties: 15, 20 of 25 jaar
 • Toegepast sinds 1967 op > 10.000.000 m² daken
Dedakcoaters.nl_GE_Endures3500_Dakcoating

Calculator

Wilt u een indicatie zien wat dakcoating zou kosten*? Gebruik onze calculator.

We geven u graag een indicatie wat dakrenovatie zou gaan kosten. Dit wordt uiteraard beïnvloed door de omvang, uitvoering en veiligheidsmaatregelen.

*De calculator geeft een richtinggevende tariefstelling waarbij elementen als veiligheidsvoorzieningen e.d. niet meegenomen zijn.

We komen graag met u in contact!

Two columns
Vertical
Horizontal

Kosten indicatie

Samenvatting

{{ item.label }} {{ item.converted }}

Your service request has been completed!

We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.label }}: {{ item.converted }}

Onderhoudscontract

Onderhouds-contract​

Om de werking van de witte dakcoating optimaal te houden is een onderhoudscontract een vaak gekozen oplossing. Elke 2 jaar komt ons team ter plaatse en voert een dakinspectie uit om beschadigingen te signaleren en direct te repareren. Na de inspectie wordt gestart met het reinigen van de coating zodat de effectieve werking van de coating weer geactiveerd wordt.

Dit onderhoudscontract is alleen af te sluiten voor bedrijven en vanaf vanaf XX m2.

 Behoefte om uw 

 dak te laten 

 schouwen voor een 

 offerte?